14 нови взрива през нощта

14 малки взрива са регистрирани през нощта във военния склад в Челопечене.

Това съобщиха от Министерството на извънредните ситуации, цитирани от БТА.

Между 22.00 ч. и 22.30 ч. са станали пет взрива, между 22.30 ч. и 1.30 ч. - шест, между 1.30 ч. и 3.30 ч. - един, между 3.30 и 5.40 ч. - два. От "Гражданска защита" бяха категорични, че взривовете са незначителни и не представляват опасност. През нощта са правени множество замервания на въздуха в района. Не е докладвано за отклонения от нормите.

Полицията не допуска автобусите на градския транспорт до селищата в района на вчерашните взривове. Това каза кметът на София Бойко Борисов по Нова телевизия, цитиран от Дарик. Видимо възмутен кметът Борисов попита на какво основание градският транспорт в района е бил спрян и как ще отидат хората на работа.

Няма никакво замърсяване на въздуха в София и в района на кв. "Челопечене". Това показват данните от тази нощ на стационарните и мобилната станции на Изпълнителната агенция по околна среда, съобщиха от Министерството на околната среда и водите, цитирани от БТА. Азотният диоксид, серният диоксид и въглеродният оксид са под праговите допустими стойности, отчитат и стационарните станции в кварталите "Дружба", Надежда", "Красно село" и Орлов мост и мобилната, която цяла нощ беше в Чепинци. Те отчитат, че няма и запрашаване, нито в София, нито в района на кв. "Челопечене".

Концентрацията на фини прахови частици в София през изминалото денонощие е 1,1 до 1,3 пъти над средночасовата норма, но това е в рамките на обичайното за София заради интензивния трафик. Няма наднормено завишаване на съдържанието на прах във въздуха и в района на Челопечене, се посочва в съобщението. Измерванията ще продължат.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини