Излязоха оценките на седмокласниците

Оценките от изпитите по български език и литература и по математика за кандидатстване след 7 клас вече са качени на адрес http://7klas.mon.bg.

Това съобщиха от Министерството на образованието и науката, цитирани от БГНЕС. Всеки може да провери резултатите си след въвеждане на ЕГН и входящ номер.

След седми клас през тази година в страната кандидатстват 28 266 ученици, или 42% от завършващите седмокласници. Общо местата за прием са 33 587 в 1198 профилирани и професионални паралелки. В София кандидатите са 6222 за над 7000 места. Така че битката на седмокласниците е не просто за места, а за най-елитните училища. Резултатите от първите матури пренареди най-добрите училища. С най-високи оценки резултати се оказаха учениците от Американския колеж в София, следвани от Немската гимназия в столицата.

На 20 юни бе първият изпит за елитните гимназии с прием след седми клас. На изпита по български език и литература децата решаваха тест с 50 въпроса по български език и литература и преразказнаха разказа "Заложна къща" от Деян Енев.

Изпитният вариант по математика включваше 50 въпроса. От тях 12 са със свободен отговор, а станалите 38 - с избираем отговор. Всеки верен отговор от теста се оценява с 1, с 2 или с 3 точки, като максималният брой точки е 100.
Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини