Австрия и Полша извъртяха зрелищно 1:1 във Виена

Австрия и Полша извъртяха здраво 1:1 в мач от група "В" на еврофиналите и запазиха шансовете си за класиране на 1/4 финалите.

Рожер Герейро откри за поляците в 30-та мин., равенството за домакините донесе Ивица Вастич от малко спорна дузпа в продължението на мача.

Австрииците тотално надиграха футболистите на Лео Беенхакер, но многобройните пропуски пред Артур Боруц ги лишиха от заслужена победа.

Австрия започна много здраво мача и още в първите минути натика поляците в собствената им половина. В 5-та мин. звездата на австрийците Aндреас Иванишиц можеше да вкара, но топката минава в страни от вратата на Полша.

Футболистите на Йозех Хикерсбергер продължиха да мачкат и да създават положения пред Артур Боруц, но с лека ръка проиграваха шансовете си. В 11-та мин. Maртин Харник се възползва от подарък на полската защита, напредна мощно сам срещу Боруц, но вместо да вкара стреля в аут.

Три минути по - късно австриецът направи нов непростим пропуск. Юмит Коркмаз проби мощно по лявото крило, центрира остро към Maртин Харник, който от дузпата не успя да вкара и за втори път демонстрира неумение пред гола. Още в следващата си атака, домакините отново пропиляха отлична възможност. Кристоф Лайтгеб бе изведен очи в очи срещу Боруц, но стреля в тялото му и лиши сънародниците си от гол.

Това бяха минутите на Австрия. Момчетната на Йозех Хикерсбергер тотално мачкаха своя съперник, но така и не успяха да вкарат. Така в 30-та мин. се случи най - неочакваното и с първата си по сериозна атака към австрийската врата поляците отбелязаха.

Eузебиуш Смоларек центрира към Сагановски, халфът овладя топката в пеналта и я пусна към Герейро, който необезпокояван от три метра направи 0:1. Голът тотално смути австрииците, които в следващите минути така и не успяха да застрашат Боруц. Минута преди края на полувремето Австрия бе близо до изравняването, но страхотен удар на Кристоф Лайтгеб от фаул мина в страни от полската врата.

Второто полувреме започна с ново положение за домакините. Aндреас Иванишиц навлезе в наказателното поле на Полша, където бе задържан от резервата Голански, но съдията Хауърд Уеб не свири дузпа и даде знак играта да продължи. Постепенно поляците изравниха играта и овладяха средата на терена.

След час игра Eузебиуш Смоларек се отскубна сам срещу Юрген Махо и стреля с левия крак, но вратарят на Австрия спаси удара му. Момчетата на Лео Беенхакер продължиха да натискат домакините и Яцек Бонк бе близо до втори гол, но вратарят на Австрия Юрген Махо показа класа и спаси.

До края австрийците се хвърлиха в атаки и заслужено изравниха. Maриуш Левандовски задържа Себастиан Прьодъл в наказателното поле и съдия Хауърд Уеб свири дузпа. Ивица Вастич бе безпощаден от бялата точка и донесе равенството на Австрия.
Източник: gol.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини