Отвлякоха Ангел Бончев, МВР разработва версии за бизнес спорове

Президентът на футболен клуб Литекс Ангел Бончев е бил отвлечен.
Дясната ръка на благодетеля на "оранжевите" Гриша Ганчев е изчезнал безследно, а сигналът до Столична дирекция на полицията е бил подаден от близките му в 1.10 часа тази сутрин.

Семейството му се е прибрало в апартамента си в столичния квартал "Дървеница", а Бончев е останал да паркира автомобила си. След като се забавил няколко минути, близките му са отишли да го потърсят, но той вече е бил изчезнал. Мобилният му телефон е бил изключен.

Столична полиция в момента издирва президента на ловчанлии и моли гражданите, които могат да предоставят информация, свързана с него, да се обадят на телефони 166, 982-87-60 или в най-близкото поделение на МВР. Анонимността им е гарантирана.

Случаят с Бончев може да влезе в листата на случващите се в последните години отвличания. Преди около шест месеца изчезна синът на бившия министър на транспорта Вилхелм Краус - Михаил, за когото бе платен откуп от 300 000 евро.

Наскоро стана ясно още, че и строителен предприемач е платил 1 млн. евро откуп за сина си. Първоначално похитителите са поискали 3 млн. евро, но след преговори с професионален парламентьор, доведен специално от Мексико, сумата е била свалена до 1 млн. евро.

През април 2004 година бе отвлечен синът на шефа на Славия Венцислав Стефанов - Димитър. Той така и не бе открит, въпреки твърденията на Стефанов, че е платил откуп от над 1 милион лева на похитителите.

Минути след като от МВР разпространиха новината за изчезването на Бончев екипът на actualno.com се свърза с преслужбата на "оранжевите".

Проверката установи, че нито един от служителите на ПФК Литекс не знае за изчезването на изпълнителния директор Ангел Бончев.

"Всички сме в шок. Нямахме никаква информация за случилото се и все още не знаем как да реагираме. Научаваме от медиите за случилото се. На първо време ще се свържем с близките на господин Бончев, за да им помогнем с каквото можем. По-късно през деня ще излезем и с официална позиция по случая", коментираха от пресслужбата на клуба.

В момента отборът на Литекс е разпуснат в почивка, но неприятната вест ще наложи спешното събиране на служителите в тима, както и на собственика Гриша Ганчев.

Междувременно стана ясно, че органите на реда са започнали сондиране на информацията за бизнес отношенията на Бончев и разработването на версии за икономически спорове.

Справка в търговските регистри на АПИС показва, че той е президент на Сдружение "Клуб по борба Славия-Литекс", председател на Сдружение "Спортен Мото клуб-Литекс Мотоспорт".

Член е на управителния съвет на Сдружение "Българска Професионална Футболна Лига" и на Сдружение "Обединен Спортен клуб Славия".

Освен това Бончев е заместник председател на "Алфатекс-99 АД", и на Сдружение "Българска Федерация по Мотоциклетизъм", съдружник е във фирмите "АМК - Билдинг ООД", "Либерте ООД", "Литекс-ПаркООД" и е едноличен собственик на фирма "Ангел Бончев ЕТ".

От Столична дирекция "Полиция" съобщиха, че до момента не се спират окончателно на версията за отвличане, но въпреки това разследват всички варианти.

Пред Дарик радио комисар Румен Стоянов, заяви, че полицаите работят по случая с изчезването на футболния бос. По колата на бизнесмена няма следи, които да говорят за насилствено извличане или какъвто и да е физически натиск спрямо собственика на автомобила. Освен това до този момент никой не се е обаждал с искане за откуп.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини