Мобилтел: Почти никакъв интерес към преносимостта на номерата

Едва 266 клиенти на "МобилТел" са се възползвали от стартиралата преди месец услуга за преносимост на мобилните номера, съобщиха от компанията на 12 май.

В съобщението се посочва още, че 418 са абонатите от конкурентните оператори, пренесли номерата си в мрежата на "МобилТел".

Данните оправдават очакванията на компанията, която през април обяви, че не разчита на преносимостта, за да увеличи броя на клиентите си, нито пък очаква сериозен отлив на абонати.

Статистиката до момента съответства на тази в Европа, където много малка част от хората се възползват от услугата.

"Причината, на която се дължи липсата на интерес към преносимостта, е че ако даден клиент е недоволен от предоставяните му услуги, той сменя оператора си, независимо дали има възможност да запази номера си или не", каза Йозеф Винацер, главен изпълнителен директор на мобилния оператор.

По думите му, клиентите избират "МобилТел" заради качеството, иновациите и възможностите, които им предлага портфолиото от услуги на фирмата.

Услугата по преносимост на номерата стартира в началото на април и от нея могат да се възползват както абонати с договор, така и притежатели на предплатени карти на трите мобилни оператора - "МобилТел", "ГлоБул" и "Вивател".

Клиентите с договор могат да получат отказ, ако към датата на подаване на молба, са ползвали услугата на съответния оператор по-малко от 3 месеца. Потребителят на предплатена карта пък трябва да е активирал допълнителна сума за 10 лева към момента на подаване на заявлението.

Мобилните оператори съобщават на абонатите си, че звънят към пренесен в друга мрежа номер. Така те имат възможност да се обадят или да прекратят повикването. Информирането става чрез гласово съобщение, направено преди свързване с мрежата на другия оператор. То трае не повече от 15 секунди, като след изтичането им абонатът ще има 2 секунди да реши дали да се обади.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини