Scroll: концепт с разгъващ се дисплей

13 Tech Design представиха концептуално устройство, наречено Scroll. Според замисъла на неговия дизайнер Сет Халер, моделът комбинира функциите на пълноценен компютър със сензорен дисплей и QWERTY клавиатура, работещ под управлението на Windows Vista или XP, мобилен телефон, 10-мегапикселна фото- и видеокамера, поддържаща запис на HD видео с висока резолюция (до 1080p), медиа-плеър и т.н.


Конструкцията на Scroll е съставена от две основни части, върху едната от които е разположен малък дисплей и телефонна клавиатура, а върху другата - модулът на камерата. При отваряне на апарата става досъпен и свръхтънък панел, побиращ голям дисплей и QWERTY клавиатура.


Всъщност до голяма концептът напомня концепта-"свитък", за който ви съобщихме в средата на миналата година, но осъвременен с по-актуални върхови технически характеристики. Обективно погледнато, за момента обаче той все още изглежда доста нереалистично и едва ли ще бъде реализиран в близко бъдеще.

Отсъства информация какви технологии са необходими за създаването на работещ прототип на Scroll, но най-вероятно той ще използва навиващ се дисплей; разработката на такива решения в момента все още продължава, като не е известно кога изобщо ще се появят такива цветни дисплеи за масовите потребители. За момента единственото съществуващо устройство с навиващ се дисплей (но черно-бял и работещ по E-Ink технология) е Readius.
Източник: tehnozona.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини