Три греди и вратар отказаха Барса от титлата

Барселона за пореден път разочарова феновете си, след като в мач от 31-ия кръг на Примера дивисион направи 0:0 с Хетафе. Така тимът остава трети с 59 точки, на 7 от Реал Мадрид и сякаш окончателно загуби шансове за титлата.

Двубоят започна равностойно, като гостите стояха добре на терена. Ману дел Морал притесни Валдес в началото. Барса обаче отговори и Габи Милито, който се бе включил при един корнер стреля право във вратаря Абондансиери, макар че бе оставен непокрит.

В 16-ата минута пък Самуел Етоо удари греда. При една добра атака топката бе разиграна между Шави, Анри и Боян, но след това ударът на нападателя не намери целта. След това и Анри не успя да вкара, след като овладя отлично подаване на Силвиньо.

До края на първата част Хетафе направи 2 принудителни смени, след като Пабло Ернандес и Марио се контузиха и бяха заменени. Въпреки това обаче каталунците продължиха да се лутат.

След паузата Франк Рийкард пусна на терена Джовани вместо Етоо и младокът удари греда в 53-ата минута. Същото направи и Шави в 68-ата минута, като засече свалената към него с глава топка след центриране от фаул.


Малшансът продължи да преследва Барса и влезлият като резерва Ейдур Гудйонсен пропусна невероятно положение, като от 5 метра стреля от упор с глава, но Абондансиери с феноменален рефлекс изби.
В оставащите минути домакините така и не успяха да стигнат до гол и бяха изпратени с освирквания. Хетафе пък спечели престижна точка и показа, че е много сериозен тим.

Барселона: Валдес, Дзамброта, Милито (46 Маркес), Пуйол, Силвиньо, Туре (67 Гудьонсен), Шави, Иниеста, Анри, Боян, Етоо (46 Джовани)

Хетафе: Абондансиери, Кортес, Беленгер (64 Каскеро), Марио (38 Тена), Лихт, Гранеро, Селестини, Де ла Ред, Ернандес (35 Котело), Албин, Ману дел Морал

Източник: gol.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини