Donna Summer - кралицата на диското. Нов албум (видео)

За повече от 30 години, през които Donna Summer е на музикалната сцена, тя никога не се е вписвала само в един музикален жанр. За много от феновете й Donna е, а и винаги ще бъде „кралицата на диско музиката". Нейните хитове, издавани през годините, са обединявали различни музикални стилове – рок, R&B и разбира се диско.

Тя е сред изпълнителите, наложили поп музиката през 70-те години, а новият й албум "Crayons", който ще бъде издаден през месец май, притежава всичко необходимо, за да я утвърди като икона в музикалното пространство. Той представлява микс от балади и песни с по-бързо звучене. За създаването му тя работи с много именити текстописци и продуценти като Greg Kurstin ((Lilly Allen, Pink)), Danielle Brisebois (Natasha Bedingfield, New Radicals), JR Rotem (Sean Kingston, Rihanna), Lester Mendez (Sean Kingston, Rihanna), Evan Bogart (Rihanna). Както в предишните й албуми, издадени през 70-те и 80-те години на миналия век, така и в този Donna пише по-голяма част от песните си сама.

Пилотният сингъл от албума носи заглавието "Im A Fire". Той е направен в няколко варианта, ремискирани от различни имена в клубната и хаус музика, някои от които са Baggi Begovic & Soul Conspiracy, Mattys Soulflower, ROCAsound (Sebastian Arocha Morton), Craig C, Lost Daze (Frank Demaria & Tony Saputo), Rod Carrillo, Redtop.

Като цяло парчето притежава изключително изразен клубен саунд. Той съблазнява със своята бас линия, техно и електро хаус елементи, в различните ремикси.

"Im A Fire" се нарежда сред четирите най-обсъждани песни в радио класациите. Макар песента все още да не е достигнала до върха на класациите, Donna успява да привлече вниманието на повече репортери, отколкото изпълнителите, чиито песни попадат в Top10. Още от първата седмица, в която тя се разпространена в клубовете, предизвиква истинска еуфория сред посетителите.

Donna описва идеята за наименованието на албума „Crayons" (пастели), както и естетиката му като „менажерия от цветове и стилове с леки загатвания от различни етнически традиции и фолклор. Иска ми се, когато хората слушат песните от албума да си спомнят за младостта, за детството, както и за радостта и удивлението, които са изпитали при отварянето на първата си опаковка пастели".

Дългият списък от музикални постижения на Donna включва 14 сингъла, достигнали челна позиция в класацията на Billboard, 12 златни и платинени сингъла, 5 награди Grammy, 6 награди на Американската музикална академия, 2 двойни платинени албума, както и 1 платинен, и 8 златни албума. Песента й "Last Dance" печели, както награда Оскар, така и Златен Глобус.

Donna е първата изпълнителка с албум и сингъл, които са на първа позиция в класацията на Billboard едновременно . Тя е и първата, издала три последователни двойни албума, достигнали до върха на класацията на Billboard ("Live and More", "Bad Girls" и "On the Radio".

Тя завладява класациите с хитовете си "Hot Stuff", "Bad Girls" и "No More Tears (Enough Is Enough)"(в дует с Barbra Streisand). Трите хита достигат до първите места в рамките на една година. Дуетът й с Barbra Streisand e получава златен статус.

Изпълнителката е първата, която получава награда Grammy в категориите „Best Rock Female Vocal Performance" (за "Hot Stuff", който е сертифициран като за платинен) и "Best Dance Recording" (за „Carry On").

Summer е един от първите изпълнители, заедно с The Bee Gees и Barry White, които са вписани в Залата на славата.

Едно може да се каже за албума й със сигурност – той е като кутия с пастели. Когато я отвориш започваш да се чудиш с кой цвят да започнеш, или по-скоро кой стил музика да чуеш първо. "Crayons" e просто една пъстроцветна дъга.
Източник: kafene.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини