Клиника зарази пациенти с хепатит С, 40 хил. души са потенциално заразените с хепатит B, C или СПИН

След престой в американска клиника: 40 хил. души може да са се заразили с хепатит B, C или СПИН

Опасността е за хора, които са били оперирани в болницата в периода март 2004 - 11 януари 2008 г.

40 000 пациенти на клиника в Лас Вегас може да са били заразени с вирусите на хепатит B и С или на СПИН по време на престоя си в лечебното заведение, предаде Франс прес.

Санитарните власти на щата Невада са изпратили предупреждение бившите пациенти на болницата, за да ги информират за потенциалната опасност от заразата.

Предупреждението се отнася за хора, които са били оперирани в болницата в периода март 2004 - 11 януари 2008 г. Властите им препоръчват незабавно да се свържат с личните си лекари и да поискат да бъдат изследвани за наличие на вирусите на хепатит B и С и на СПИН.

Предупреждението е отправено, след като бяха регистрирани шест заразени с хепатит С пациенти на лечебното заведение. Пет от тях са били подложени на анестезия в един и същи ден в клиниката в Лас Вегас, за да бъдат оперирани.

Това навело на мисълта санитарните власти на Невада, че в клиниката се използват методи за анестезия, които не отговарят на санитарните норми.

Разследване е показало, че в клиниката се използвали повторно спринцовки. Повторна употреба на игли обаче не е била установена.

В хода на разследването е установено също, че в болничното заведение са били използвани индивидуални дози упойващи вещества при анестезия на няколко пациенти.
Източник: netinfo.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини