ПЕСЕНТА ПОБЕДИТЕЛ НА ЕВРОBGВИЗИЯ КРАДЕНА?

Пак се задава скандал покрай избора на българска песен за "Евровизия"! Победителите Йоана Драгнева, "Дийп Зоун Проджект" и диджей Балтазар, които спечелиха първото място с песента "DJ Таке Ме Away", може да повторят добре познатата ни история с парчето на група "Каффе". Защо ли? Просто защото само ден след финала в музикалните среди се чуха коментари, че българската песен победител е крадена и много прилича на парчето "Out of space" на "Продиджи". В някои интернет форуми дори има съпоставка на двете композиции. Дали има кражба сега ще трябва да решат хората, организатори на конкурса от БНТ. И ако се докаже, че "DJ, Таке Me Away" е най-нагло присвоена, то ще се наложи тя да бъде елиминирана. Доколкото разбрахме от наши хора в " Сан Стефано"29, в Националната телевизия вече са се събирали да умуват над случая, но до конкретно решение още не се е стигнало. Явно ще се наложи и музикални спецове да изслушат двете парчета и да преценят има ли кражба. Притеснителното е, че има и още един слух, който витае, след като станаха ясни резултатите. Упорито се говори, че БСП, която спонсорира клипа на Йоана и „Дийп Зоун", е мобилизирала младежката си организация и благодарение на нея са събрани 7000 гласа. Така Българската социалистическа партия качи своите хора , на върха, въпреки фалшивото пеене на Йоана. Не по-малко смущаващ е и фактът, че "Дийп Зоун" са записали и песен за кампания на мобилен оператор и ще правят турнe. Някои участници ни казаха, че нарочно са забавяни есемесите за тях и техните фенове не са успели да се вместят в десетте минути за гласуването.

Скандалът е голям и нищо чудно радостта на победителите да се окаже кратка. Ако те бъдат дисквалифицирани, на финала на "Евровизия" в Белград ще трябва да заминат вторите - Георги Христов и Джани Фиорелино. Съвсем малко не стигна на тяхната песен "Sogno"/"Meчтa"/ да се нареди на първото място. Сега обаче остава въпросът - дали двамата ще се съгласят. Все пак това са изпълнители с достойнство. А и в интерес на истината чисто стратегически песента им е отлична за нас, тъй като печелим за каузата страна като Италия.

Е да, ама тепърва БНТ ще трябва да каже тежката си дума. Докато миналата година всички бяхме обединени около "Вода"-та на Елица и Стунджи, то сега пак се развихря скандал. Някои дори предричат, че той ще е по-голям и от този с група "Каффе".

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини