Тина и Бионсе взривиха "Грами"

Младата британски изпълнителка Ейми Уайнхаус триумфира с пет награди „Грами" на тазгодишната юбилейна 50-та церемония.

За своята песен "Rehab" и албума „Back to Black" тя получи пет „грамофона", включително три от най-престижните: Запис на годината, Песен на годината и Дебют. Уайнхаус бе отличена и за най-добър вокален поп-албум и най-добро женско вокално поп-изпълнение.

За последен път британски изпълнител е получавал „Грами" за дебют през 1986 г., спечелен от певицата Шаде, съобщава БГНЕС. Уайнхаус не успя да пристигне на церемонията по връчването на „Грами" заради проблеми с американската виза. Все пак посолството на САЩ преразгледа решението си, но певицата се отказа, заявявайки, че не може да организира пътуването си до Лос Анджелис.

Тина Търнър се завърна, за да изпълни дует с Бионсе по време на церемонията. Това бе първият концерт на соул легендата от повече от седем години. 68-годишната Търнър и 26-годишната Бионсе изправиха публиката на крака с изпълнението си на „Praoud Mary", за което Търнър взе „Грами" през 1972 година. След изпълнението Бионсе изглеждаше изтощена, а Търнър имаше вид на искаща още.

Певецът Брус Спрингстийн получи три „Грами" за новия си албум „Radio Nowhere". Групата Chemical Brothers получи награда за Най-добър денс албум, а за най-добра денс песен бе обявена „ What Goes Around... Comes Around" на Джъстин Тимбарлейк.

Юрий Башмет и оркестърът „Солистите на Москва" бяха отличени за изпълнението на произведения на Стравински и Прокофиев в категорията за Най-добро изпълнение на малък ансамбъл.

И тазгодишната церемония не мина без политика. Сенаторът Барак Обама, който в момента води оспорвана битка със сенатора от Ню Йорк Хилъри Клинтън за номинацията на Демократическата партия, спечели музикалната награда за ауидиоверсията на своята книга "The Audacity of Hope: Thoughts on Reclaiming the American Dream".
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини