Чарът на жените зависи от яснотата на изказа

Наличието на меден глас не е достатъчно, една жена също така трябва да изпрати на мъжа ясно послание, за да го съблазни, сочи изследване, цитирано от Франс прес.
Британски изследователи са помолили до 30 мъже да прослушат запис на четири жени на възраст около 25 години, които произнасят фразата "Наистина те харесвам".

Когато височината на женския глас леко се повишавала с увеличаване на скоростта на записа, нивото на привлекателност също се увеличавала. Това откритие е в тон с предишно изследване, което предполага, че по-високите тонове на гласа са свързани с младостта и плодовитостта на жените.

Колкото по-висок е гласът, толкова повече мъжете го харесвали, дори когато женските гласове се извисявали над средната тоналност. Но когато мъжете чуват същите жени да произнасят фразата "Не те харесвам наистина", те степенуват привлекателността на гласа в обратна посока в зависимост от височината.

Когато обаче същата фраза била произнесена обратно, т.е. когато трябвало да се оцени само качеството на гласа, нивото на привлекателност отново се покачвало.

Авторите на проучването предполагат, че чисто вербалната фраза е един от многото сигнали, които жените могат да изпращат, за да накарат мъжа да действа импулсивно. Други сигнали са усмивката, погледът очи в очи и приятното изразяване.

С други думи красотата само по себе си не е достатъчна за мъжа. Бенедикт Джоунс, водещ автор на изследването и професор от университета в Абърдийн, предполага, че мъжката нужда за яснота е остатъчен еволюционен белег. Статията е публикувана в "Biology Letters", списание издавано от Кралското дружество.
Източник: yellow.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини