Ох, ах, и смучка на врата

Случвало ти се е (предполагам) да отидеш на делова вечеря или семейно празненство и да предизвикаш повече смутени, отколкото възхитени погледи у хората наоколо. Докато някой добронамерено не те изтика пред огледалото, за да видиш... синината на врата си.

Появява се по адски приятен начин, неусетно почти, сред цялото суетене – опипване, целувки, гушкане, пъшкане и т.н. Ясно ти е, няма какво да обяснявам. А като си видиш отражението после, се усмихваш закачливо на издайническата смучка, особено ако споменът от получаването й е силен и вълнуващ.

Е, има хора с по-здрави капиляри и еластична кожа, които трудно получават любовни белези. Ако ти не си от тях, може да се разхождаш със синини цели две седмици. Това никак не е приятно, ако повечето ти дрехи са с големи деколтета или постоянно имаш важни срещи.

Как да се справиш с положението? Ето няколко идеи:

Грим

Да, разбира се, можеш да използваш фон дьо тен, пудра или някакъв коректор, който добре ще „замаже" положението.

Недостатък обаче е, ако си с бледа кожа. Това означава, че не ползваш тъмни гримове и трудно ще прикриеш дори и малка синина. А може и да не разбереш кога си поизтрила пудрата и отдолу се показва онова петънце, което цял ден те кара да се усмихваш загадъчно.

Лед

Разтривай мястото с кубче лед 2-3 пъти на ден за 20-ина минути. Това ще разсее по-бързо синината и тя ще започне да избледнява.

Лошото е, че ще добие онзи неприятен лимоново-лилав оттенък, който не е красива гледка.

Аксесоари и дрехи

Шаловете са страхотни – актуални са по всяко време и се комбинират лесно с различни тоалети. Освен това ще прикрият смучката на врата ти по адски елегантен начин.

В зависимост от нейното местоположение големи масивни бижута също ще помогнат много. Те обикновено са и много красиви, тъй че ще си адски шик.

В краен случай (аз например се изприщвам от поло) пуловер с богата яка или поло ще свършат чудесна работа. Неприятно е, ако синината е високо – тогава трудно ще си помогнеш с шал, бижута или дрехи. Разчитай на дългата си буйна коса...

Солариум

Рискован начин да прикриеш синина, особено ако си с много бяла кожа. Действа перфектно и бързо, когато нямаш голям избор, а само след няколко дни трябва да се видиш с важен човек или даже с група от хора.

Внимавай с процедурите обаче - започни с минимално време, независимо от солариума. Направи първите пет процедури през ден за гарантиран резултат. И не забравяй специалната хидратираща козметика за изкуствен тен, тя ще запази кожата ти красива.


И следващият път, когато партньора ти се опита да те „маркира", си сложи нежен копринен шал. После направо можеш да го омотаеш около китките му и да го вържеш. Пак ще е забавно.

Ако обаче приятелят ти е адски упорит и те нападне както Том Круз в Интервю с вампир, по-добре го замервай с чесън и бягай бързо.

Източник: tialoto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини