Полуфиналистите в "Българската песен в Евровизия 2008" - кои са те?

Лили Иванова е специален гост на финала на конкурса "Българската песен в Евровизия 2008" на 23 февруари в зала 1 на НДК. Певицата е и продуцент на песента на един от 12-те финалисти - Николай Манолов.

Другият звезден участник е Руслана. Украинката спечели "Евровизия" през 2004 г., след което стана световно известна.

На шоуто се очаква и американският соул певец Джеймс Смит, който изненада всички на юбилейния концерт на Румънеца и Енчев с акапелно изпълнение на "Хубава си моя, горо" - част от почти 1-часовия му рецитал.


Организаторите от БНТ (bnt.bg) поканиха като гост Светозар Христов. Устатият победител в Музикалната академия "Ку-ку бенд" участва в полуфинала с три песни, но 15-членното жури отряза и трите му опита - едно солопарче по негова музика "Pandemonium", и още два дуета с колегата му от "Файв страс" Владо - "Tired soul", и с Магдалена Джанаварова - "Lonely world" (също по музика на Светльо).


Според всеобщото мнение на зрители и жури грешка е един изпълнител да участва с повече от една песен тъй като няма начин всички от журито или публиката да харесат едновременно една и съща песен, или да гласуват за същата тази песен едновременно.


Освен това в събота вечерта се видя, че Светозар не е в най-добрата си форма, коментира "Стандарт" (standartnews.com). Вестникът припомня, че той през декември показа среден пръст на проф. Боньо Лунгов, опитващ се да му даде приятелски съвети за сценично поведение на "ЕвроБГвизия". И всичко с единствената надежда да бъде в полезрението на медиите.


БНТ, която по регламент за финала има право да представи три песни, продуцирани от нея, и този път изненада с доброто качество на продукцията.


Победителката от "Мюзик айдъл" Невена Цонева пя "Не изчезвай", а дуетът на Георги Христов и Джани Фиорелино вече е сред фаворитите на много от българските радиостанции. Ето защо "Sogno" се очертава като лидер. Италианецът пристигна у нас със своята приятелка. Третият фаворит на БНТ - напусналата "Шоуто на Слави" Десислава Добрева също изпя интересна песен - "Strong".


Абсолютен любимец на публиката би могъл да стане Стоян Роянов Я-я.



През 2005 г., когато той участва в първия бг конкурс за "Евровизия", неговото невероятно интересно представяне се загуби покрай гръмките скандали около участието на Слави Трифонов и несъществуващата вече група "Каффе", продуцирани от "Жокер медиа" (jokermedia.net). От малко повече от години Я-я е сред артистите на компанията, която тази година води у нас "Буена виста", Дзукеро и Крис Риа.


През 2005 г. 31-годишния тогава Стоян пя "Таодос", като освен добър глас на живо и импровизация, показа и умението си да свири на кларнет. Оказа се, че песента му е вдъхновена от човека и музиканта Теодосий Спасов, когото в селото на Я-я наричали диалектно Таодос. "Реших, че това име е по-оригинално от Теодосий и затова го оставих като име на песента", обясни Стоян.

Този път o­ne-man шоуто на Я-я обедини латино, джаз, фолклор и хип хоп с приказки за Странджа Сакар и Мексико в едно"Sombero".


Формулата на успеха от самия Стоян: Учил джаз "тук и там", а също индийска и африканска музика. През 2004 г. той връща от САЩ, защото иска "да диша нашенския въздух". Изкарал е три семестъра в музикалния колеж "Бъркли" в Бостън, където свирил с различни формации.


Останалите песни-полуфиналисти - кои са те?

"Shouldve been the o­ne" на Ивайло Колев. Той е един от финалистите в първото издание на "Стар академи". От известно време той е под крилото на българската певица Ерилиен (erilien.com), която живее в Италия и преди това беше известна под имената Платино, Паула Павлова. Освен продуцент на Ивайло, тя е автор на аранжимента на песента по музика на Даниел Бетанкорт.


"DJ, take me away" на "Дийп зоун поджект" (deepzoneproject.com). Една от най-добрите ни денс формации участва заедно с диджей Балтазар


"You are music" на Иван и Стани. Зад дуета, появил се на сцената на зала 3 на НДК в костюми, които сякаш са направени от спални чаршафи, всъщност стоят двама от бившитне членове на "Групата" (grupata.eu).


"Тази вечер" на Преслава Пейчева. Участничката в "Мюзик айдъл" наскоро се приседини към група "Те" на мястото на напусналия вокал Любо.


"Обещай ми" на Симона Сиванио. Новото лице на българската поп сцена има унгарски произход и амбиции за успешна кариера.


"Running scared" на "Дженерейшън" - както казват за тях хората, които ги познават това са стари пушки от Бургас.


"Свтелината и мрака" на Дани Милев. От известно време той се изявява по "ТВ 2" в "Шоуто на Азис", а текстът е друг водещ от същата медия - Дони.
Източник: netinfo.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини