Шумахер: БМВ и Рено са заплаха №1 за Ферари

Седемкратният световен шампион Михаел Шумахер вярва, че Рено и БМВ ще подобрят своето представяне през новия сезон и ще бъдат основна заплаха за Ферари и Макларън Мерцедес.



"Очаквам много голяма битка между двата основни тима, като смятам, че Рено и БМВ имат потенциал да ги настигнат и да се намесят в борбата за първите две места в крайното класиране", заяви германецът, който смята също, че тимът на Хонда е направил силен ход с привличането на личност като Рос Браун за шеф.


"Рос е перфектният човек, който да помогне на Хонда да се върне на правилния път, защото той има много големи умения. Но ще му отнеме известно време", каза Михаел. 39-годишният легендарен пилот призна също, че може пак да тества за Ферари преди първия старт в Мелбърн на 16 март, нещо за което бе подканен и от Кими Райконен, но отново отрече, че ще се връща в световния шампионат.


"В някакъв етап ще излизам с колата на пистата. Ако тимът иска и ако не е прекалено много, тогава ще бъда щастлив да правя това. Това звучи смислено преди началото на сезона. Но няма да се състезавам отново във Формула 1. Ще идвам на някои състезания, особено европейските. Но мога да кажа, че вече не обичам да пътувам много. Предпочитам да се адържам вкъщи", завършва Михаел Шумахер, който е разследван в родината си за незаконно каране на такси.
Източник: netinfo.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини