Диригент, музикален бос и две певици ще избират звезди в Мюзик айдъл

Доста еклектично жури ще оценява кандидатите във втория български Мюзик айдъл. Продуцентите на шоуто избраха поп фолк изпълнителка, поп певица, диригент и продуцент за четворката, която ще определя кой ще е новият български музикален идол.

Председател на журито ще бъде маестро Вили Казасян, който ще разполага с право на два гласа.

Поп-фолк жанрът ще бъде представен от певицата Есил Дюран. Според някои медии тя бе спрягана за участник в конкурентното шоу по Нова телевизия „Пей с мен", продуцирано от Слави Трифонов, но в крайна сметка е решила да участва в Мюзик айдъл.

Продуцентският глас в журито принадлежи на едно от най-емблематичните имена в българския рок и най-голямото сред българските промоутърски фирми – Димитър Ковачев – Фънки, управител на София Мюзик Ентърпрайзис, фирмата, която покани у нас имена като Депеш мод и Кайли Миноуг.

Представител на модерната европейска поп сцена ще бъде Люси Дяковска от най-значимата немска гърл банда – No Angels. За разлика от миналата година, когато членовете на журито бяха предимно изпълнители, в Music Idol 2 продуцентите са заложили на експертната оценка на представители от всеки бранш в музикалния бизнес – продуцент, диригент, промоутър и изпълнител.

За разлика от първото издание на Music Idol, в което се проследяваха предимно сценичните изяви на финалистите, тази година форматът ще се доближат максимално до оригиналния Idols, който залага на повече риалити с най-интересните моменти от живота, отношенията и подготовката на участнците за звездното им бъдеще.

Водещи на шоуто остават Иван и Андрей, които тази година са и продуценти на Мюзик айдъл.

След изключително успешната музикална кариера на Невена Цонева, която само няколко месеца след финала на първия Music Idol издаде два сингъла и албум, благодарение на „Вирджиния рекърдс", конкуренцията във втория този път ще бъде още по-ожесточена. До момента желание за участие са заявили вече над 9 хиляди кандидати, повечето от които са на възраст между 16 и 21 години.

Стартът на Мusic Idol в ефира на bTV е в края на февруари.

Източник: tialoto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини