Светкавично Москов издейства над 4 млн. лева за „Пирогов”

4 427 436 лв. вече са получени на сметката на “Пирогов”, съобщават от лечебното заведение след като  вчера обявиха, че се намират в стачна готовност заради неизплатени заплати за април месец.

От Националната здравно осигурителна каса обявиха, че още днес ще преведат сумите не само на „Пирогов”, но и на други болници.

Тази сутрин се е провела среща между директора на „Пирогов” Стоян Миланов и министър Петър Москов, на която са се обсъдили проблемните неща в договора, предложен за подписване от Районната каса в София на болницата. Вчера директорът Стоян Миланов заяви, че този договор е унизителен, затова и още вчера министър Москов е поискал да се изготви доклад.

Проф. Миланов е констатирал в предложените му от Софийска Районна каса за подпис документи много проблеми - липсващи специалности и работещи в “Пирогов”  специалисти, дублирани клинични пътеки и липсващи клинични пътеки, некоректно определен брой на леглата.

"Необяснимо е защо не са коригирани тези грешки, след като още преди 40 дни, на 22 април документите на “Пирогов” са подадени в РЗОК- София", посочват от здравното заведение.

Ръководството на “Пирогов”  благодари на министър Москов и на Надзора на НЗОК за съдействието.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини