Колекцията Conscious Exclusive 2016 на H&M (видео)

История и модернизъм са съчетани с колекцията Conscious Exclusive 2016 на H&M. Излизането й съвпада с откриването на изложбата "300 години от модата" в Museìe Des Arts Deìcoratifs. Колекцията внушава усещане за артистичен и изтънчен елегантност. Тя е истинско бижу с изпозваните иновативни екологични материали, богато украсени детайли, с художествените препратки, форми и текстури.

Дизайнерският екип на H&M навлезе дълбоко в моднита архивите на музея, за да намери ключови фигури от последните три века на висшата мода. Резултатът е съвременна колекция, емоционална, прогресивна и наистина уникален. Колекцията ще бъде на разположение в около 180 магазина по света и онлайн от 7 април 2016.

Флиудните и леки силуети са характерни за дълите рокли, артистична кафтани и изваяните поли. Има и нотка на изненада, леко намигване. Дълга бална рокля с дълбоко изрязано деколте е с принт драперия. Рокля от обтичащ плат е украсена с част от "Три грации" на Ботичели. Късите рокли и рисувани блузи носят спокойна изтънченост, създавайки еклектичен мост между минало и настояще.

"Една от любимите ми в колекцията е асиметрична мини рокля, която черпи вдъхновение от една картина от Гюстав Моро. Харесвам микса на съзнателно, устойчив плат и стара живопис. Страхотно е, че можем да имаме дрехи, които са едновременно устойчиви и подходящи за червения килим", казва Джулия Рестоан Ройтфелд, лице на кампанията.

Материалите са органична коприна, коноп, рециклиран лен и Tencel®, както и нови иновативни материали, мъниста и кристали от рециклирано стъкло, и Denimite - тъкани, изработени от рециклиран износен деним. H&M е първата модна компания, която ги използва. В Conscious Exclusive този сезон има и три сватбени рокли.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини