Община Перник скри колко пари е давала на медии, близки до сегашната власт. ПР агенция изсмукала десетки хиляди от нашите данъци!

    Поредният опит за получаване на документи по Закона за достъп до обществена информация от община Перник отново се провали! Както бе уговорено - днес в 11:00 ч. активисти на ГС "Активни за Перник" посетиха кметския кабинет, където след кратък разговор кметът е отказал исканата от сдружението ни информация. Била е отказана също и информацията за размера на възнагражденията, които са получавали общинските съветници до 01.07.2015 г. Формалният повод е бил липсата на съгласие от страна на общинските съветници.

    Отказът се получи въпреки обещанията на кмета на Перник, Иван Иванов и секретаря на общината, Денислав Захариев. Същите дадоха информация само за сумите, с които е била източвана общината от вестниците "Градски вестник" и "Съперник", както и от личната ПР агенция на бившата кметица Росица Янакиева, фирмата "ПИ АР България". Има основателни съмнения, че управителката на тази фирма, Ани Скримова, едновременно с това е получавала и заплата от общината. По същото това време фирмата ѝ, "ПИ АР България", е получавала отделно пари за услугите си и то в значителни размери!

    Избирателното предаване на информация относно медии, на които са плащани пари от нашите данъци говори само за едно: има медии, на които властта не разчита за бъдещите избори и такива, на които разчита. Това е единствената причина информацията да не бъде давана. Хитрите в кавички ходове на ГЕРБ, обаче, бързо бяха разгадани и парирани. Ние знаем много добре кои други медии са получавали пари на гърба на хората от събраните от тях данъци! Затова ние ще продължим да търсим и ще намерим истината, колкото и на сегашните властелини от ГЕРБ това да не им се иска.

    От анализа на събраните до момента материали става безпощадно ясно, че целите кампании за изборите на БСП, АБВ и лично на Росица Янакиева в последните 8 години от нейното управление са плащани с публични средства. От данъците ни са правени хиляди левове подаръци на вестник "Дума", който е партиен ежедневник и не би трябвало да има нищо общо с общинските пари. От данъците ни са плащани хвалебствени публикации, купуван е гласа и съвестта на много пернишки журналистки, които с възторжени дитирамби добре платено са хвалели управляващите и са сипели огън и жупел по техните опоненти.

    Що се отнася до фирмата на Ани Скримова, "ПИ АР България" - същата за периода 2007-2013 г. е отмъкнала по договори с общината сумата 168 805 лв.! В период, в който община Перник все повече задлъжнява и заема челно място по дългове сред общините в България - тя щедро плаща нещата да не изглеждат така!

    Интересни са някои плащания към "ПИ АР България", които будят меко казано недоумение: За презапис на видеоматериали и телевизионни новини по отделни фактури са били изплатени хиляди левове, като фактурите са варирали между 200 лв. и 800 лв. Хиляди са били платени за луксозни каталози и други печатни материали. На 11.02.2009 г. Скримова получава 4200 лв. за "пълно информационно обслужване на фестивала Сурва", каквото и да означава това. На 15.12.2010 г. Скримова получава 240 лв. за "Изработка и изпращане на коледна картичка" (?), 01.02.2011 г. взима 1220 лв. за пресконференция (?) за Сурва, на 11.05.2012 г. получава 780 лв. за изработване на покани за 24 май (?), но най-голямата глупост, за която са плащани нашите пари са на 14.05.2012 г., когато Скримова забърсва 1485 лв. за "дизайн и предпечат на писмо".

    Наблюдателният читател би могъл да изрови и още по-фрапиращи случаи, за които са плащани от нашите пари за фирмата на Скримова. Но в случая с пълна сила важи поговорката, че не е луд този, който яде баницата, а този дето... сещате се какво.

    За нас е безпощадно ясно едно: Парите от нашите данъци са ползвани срещу самите нас! И то по най-безсъвестен и престъпен начин! Ползвани се за купена журналистика, за измислени събития, за лъгане и балалайкане на хората от цяла една община! И то в момент, в който същата тази община е затъвала все повече и повече. Плащани са луди пари за медиен балон, чрез чието надуване е било подтискано, задушавано и унищожавано свободното слово.

    За да не се повтаря това никога повече - хора, внимавайте за кого гласувате! И на идващите избори мислете! Мислете, хора!

    Източник: perunik.com

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини