И прокуратурата изчисли, че Златко Баретата няма да лежи в затвора

Златомир Иванов-Златко Баретата, който наскоро беше осъден от Върховния касационен съд, няма да влезе в затвора. Той вече е изтърпял шест годишната си присъда, заради наложената му мярка за неотклонение "домашен арест" и задържането му под стража, съобщиха от прокуратурата, цитирани от "Правен свят".

"Общият период от време, през което Златомир Иванов е бил с мярка за неотклонение "задържане под стража" и "домашен арест", покрива размера на наказанието, определено с присъдата. При вземане на решение за привеждане на присъдата в изпълнение и наличие на търпим остатък от нея, СГП е приложила най-благоприятния закон съгласно чл. 2 ал.2 от НК и е съобразила Тълкувателно решение №1/2010г. на ВКС, като е зачела времето на изтърпяване на мярката за неотклонение "задържане под стража" и "домашен арест" в съотношение 1:1, като един ден "задържане под стража" се зачита за един ден "лишаване от свобода" и един ден "домашен арест" се зачита за един ден "лишаване от свобода".

Тъй като чрез извършеното зачитане наказанието се явява изтърпяно, СГП не е изпратила за изпълнение присъдата на Иванов и е уведомила за това Софийския градски съд", се казва още в съобщението на градската прокуратура.

Само преди дни Специализираният наказателен съд оправда Златко Баретата по друго дело за ръководене на организирана престъпна група за разпространение на наркотици. От прокуратурата обявиха, че ще протестират

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини