Шофьор пребил друг и му счупил двете ръце след лека катасрофа

Шофьор е пребил друг и му е счупил двете ръце след лека катастрофа на 30 май в столичния кв. "Витоша". Биячът е задържан и са му повдигнати обвинения.

Пътният инцидент и последвалият жесток побой са станали около 13 часа на ул. "Георги Райчев", съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Единият от водачите - Кристиан З. е нападнал другия водач, като го е удрял с юмруци по лицето и го е ритал по тялото. Вследствие на побоя, пострадалият мъж е с двустранно счупване на лъчевата кост на двете ръце.

Биячът е задържан и вчера Софийската районна прокуратура му е повдигнала обвинение за нанасяне на средна телесна повреда по хулигански подбуди. Деянието е осъществено на публично място, при демонстрация на безнаказаност и пренебрежение на личната неприкосновеност и установените правила, закрилящи добрите нрави в обществото и достойнството на отделната личност, допълват от държавното обвинение.

Предвиденото в закона наказание е "лишаване от свобода" от 2 до 10 години.

Кристиан З. е задържан за 72 часа, като утре - 3 юни ще бъде конвоиран в сградата на Софийския районен съд за разглеждане на искане за неговото по-нататъшно задържане под стража.

На 15 март след катастрофа на столичния бул. "Черни връх", 35-годишният Симеон Христов, нападна и преби Георги Милев, който предизвика инцидента. Водачът на другата ударена кола Никола Маринов също е с повдигнато обвинение, но за хулиганство.

Две седмици по-късно Софийският градски съд остави на свобода Симеон Христов, но с двойно по-голяма парична гаранция - 4000 лева. 

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини