Наводнения в Бавария отнеха живота на четирима души

Наводнения в Южна Германия отнеха живота на четирима души и хванаха в капан стотици ученици в училище през нощта, съобщават местните власти, цитирани от ДПА.

Телата на трима души са били намерени в наводнена къща в град Симбах на Инн в южната част на Германия след обилни валежи за кратък период от време в сряда. Мъртвите тела са били открити от водолази снощи в югоизточния баварски град.

Четвъртата жертва, която е жена, е била открита по-късно в малка рекичка в град Юлбах, също в Югоизточна Бавария, уточняват от местната полиция. Улиците в много градове в региона са били залети с около един метър вода

Коли, дървета и мебелировка са били отнесени от потопа, а много къщи са били блокирани от надигащата се вода, принуждавайки обитателите им да се покатерят на покривите, където е трябвало да бъдат спасени от хеликоптери. Стотици деца в региона са прекарали нощта в училище, след като местните пътища са били непроходими заради бързо покачващите се наводнения, причинени от проливните дъждове. Според властите на провинция Бавария щетите от бедствието са в размер на над 10 млн. евро. Мащабът и скоростта на наводнението са хванали мнозина неподготвени, което накара местните власти да предупредят за опасност от катастрофа. "The masses of water came very fast," police said, noting that many houses were rapidly and unexpectedly surrounded by gushing flood waters.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини