Фитнес майката, която разбуни фейсбук

Мария Канг се превърна в майката поляризирала мненията във Фейсбук преди две години, когато публикува известната си снимка "Какво е твоето извинение?". Сега тя предлага няколко съвета и твърдата си позиция за това как майките да организират ежедневието си, да повишат продуктивността си и да спрат да търсат извинения във всички аспекти от живота си, не само фитнеса.

Канг разбива мита за собствения си начин на живот. Тя не брои калории и не мрази хората с наднормено тегло. Споделя и някои изненадващи факти, като това, че никога не е инсталирала файсбук или приложения на други социални мрежи на смартфона си.

Мотивът за създаването на движението No Excuse Mom бил продиктуван от желанието и да подчертае значението на здравословния живот.

"Изведнъж на 20-годишна възраст животът ми стана много труден. Бях с наднормено тегло", казва Канг. "Обвинявах за това гените си, работех непрекъснато, често се чувствах депресирана и самотна, спрях да чета фитнес списания, защото ме караха да се чувствам зле. Имах доста извинения"

Така един ден тя решила да спре да бъде затворник на себе си и миналото и да се фокусира върху настоящия момент, променяйки изцяло отношението си.
Започнала да се храни здровословно и да обича тялото си независимо от вида му.

Родила децата си през 2009, 2010 и 2011 и въпреки, грижите за тях и домакинството, стартирането на нов бизнес и управлението на нестопанска организация все пак успявала да отделя време за упражнения и да се храни добре.

Канг казва, че публикувала известната снимка, за да демонстрира, че "майчинството може да ви отрази добре" и да каже на младите майки, че "ако аз мога, значи можете и вие." Тази снимка бързо набра популярност в интернет, но Канг твърди, че е била извадена от конткста.

Тя казва, че винаги е била наясно с извиненията, които хората имат за наднорменото си тегло - гени, физически ограничения, заболявания, разстройства и т.н. Но и че е била впечатлена от примерите на хора успели да поддържат добро здравословно състояние въпреки че са били самотни родители, с финансови проблеми, борещи се с депресията, преодоляващи физическа и емоционална болка, с хормонални проблеми или възрастни.

"Здравето трябва да е приоритет", казва Канг, "в крайна сметка това е единственото ни физическо притежание на този свят. Всичко започва с това да направим избора, да намери причина да успеем и да спрем да търсим извинения."

Канг катгорично отрича обвиненията, че недолюбва хората с наднормено тегло.

"Не мога да накарам някого да се срамува освен ако той самия не усеща срама вътре в себе си", казва тя. И добавя, че е помогнала на много хора с проблемно тегло, включително деца в неравностойно положение да се върнат към здравословния начин на живот. Тя изпитва дълбока симпатия към битката на тези хора, но казва че няма място за мекушавост в този процес, защото с цел да израстнат хората трябва да бъдат предизвикани, да дадат най-доброто от себе си.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини