Заради баловете: кръчма - полицай, кръчма - полицай

Полицейски екипи ще дежурят пред всяка кръчма и дискотека, в която има абитуриенти. Това съобщи шефът на столичната полиция Антон Златанов пред в. "Монитор”. Той обясни още, че от СДВР са изискали списъци от училищата къде точно ще се събират завършващите.

Полицаите ще следят не само за спазването на обществения ред, но и за съмнителни лица, които може да продават дрога. Служителите на реда може и да са цивилни, за да следят реда вътре в самите заведения.

Тъй като при масови събирания и консумацията на по-големи количества алкохол инцидентите не са рядкост, от полицията са разговаряли вече със собствениците и управителите на заведенията, за да ги инструктират какви мерки е необходимо да спазват, за да се избегнат неприятните случки.

"Искаме абитуриентските балове да преминат в празничен тон, а не с черни хроники по новините”, коментира още Златанов пред всекидневника.

"Държавните институции и в частност МВР няма как да решат сами проблема, за това ние залагаме на взаимодействието с обществото. Сигналът, който е получен навреме, ще бъде отработен на време и ще може да спаси човешки живот. Мобилизирали сме и сме инструктирали целия полицейски състав, а баловете ще бъдат приоритет за нас през следващите 10 дни. В много тесни взаимоотношения ще работим със Столична община и Регионалния инспекторат по образование”, допълни още Антон Златанов.

"Четири коли с мобилни камери ще снимат по трасетата, които са ни дали от училищата. По тях абитуриентите ще се изнасят към заведенията. За още по-сигурно наши екипи от моторизираното звено „Сигма” ще ги ескортират до там”, каза Тенчо Тенев, шеф на столичния КАТ. Ще има и пилотна кола, която ще ги води.

Заснетите нарушители обаче ще бъдат санкционирани след празника.

Във Варна и близките курорти също затягат мерките за сигурност около баловете.

"Контролът ще бъде безкомпромисен по тези празници, защото знаем, че за съжаление, част от младите хора, освен веселието, приемат и големи количества алкохол, след което сядат да управляват автомобилите си, което сме амбицирани да не допуснем”, посочи Тодор Иванов, зам.-кмет по сигурността.


Източник: http://www.dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини