Патриотичният фронт остро осъди ДПС заради неуважението към жертвите от арменския геноцид

Патриотичният фронт остро осъди поведението на Движението за права и свободи от петък, когато групата демонстративно пренебрегна едноминутното мълчание в памет на жертвите от масовото избиване на арменци по време на Османската империя и напусна пленарната зала.

В изявление от трибуната на парламента съпредседателят на патриотите Валери Симеонов нарече поведението арогантна проява на безчовечност и липса на морал.

Затова питаме напусналите "какви сте вие, дами и господа от ДПС, кои сте и на кой кумир се кланяте, кого представлявате". Че не представлявате българския народ, известен със своята човечност и състрадание, знаем отдавна. Така ДПС свали окончателно своята маска и показа озъбеното, дивашко лице на една антибългарска и антиевропейска организация, заяви Симеонов.

Лидерът на Патриотичния фронт Валери Симеонов изчете декларация, в която зави, че ДПС не представляват нито българския народ, нито ЕС, нито Турция и нейния народ, защото Турция в лицето на Орхан Памук, както и на сегашния президент Ердоган са признали арменския геноцид и са поднесли съболезнованията си за това.

Свалихте маските и се видя озъбеното дивашко лице на ДПС. Видя се, че това е една мафиотска структура, съставена от феодали, каза Симеонов.

На това място председателката на парламента Цецка Цачева го прекъсна с настояване да мери думите си. Симеонов обаче довърши. Той заяви, че ДПС е мафиотска структура, която живее назад във времето, в мрачното кърваво средновековие и завърши пламенната си реч със заявката, че ПФ ще продължи да се бори ДПС да бъде изтръгнато от властта, защото е вредно за България и заплаха за човечеството.

Източник: http://www.cross.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини