Хилъри Клинтън би била отличен президент, убеден е Обама

Американският президент Барак Обама за пореден път даде висока оценка на кандидатурата на Хилъри Клинтън за президент на САЩ, предаде АФП. По думите му, тя би била отличен президент и кандидатурата й ще изпрати силно послание.

Обама припомни нейното участие в битката за кандидат на Демократическата партия срещу него през 2008 година, която в крайна сметка спечели той, но по-късно двамата работиха съвместно като президент и държавен секретар през първия му мандат в Белия дом.

Държавният глава винаги се е изказвал положително за работата й.

Клинтън се очаква да обяви официално своята кандидатура за битката за Белия дом в неделя.

След като обяви кандидатурата си във видеообръщение, Клинтън веднага ще замине за щата Айова, където се провеждат първите големи предизборни форуми както на демократите, така и на републиканците и където се номинират кандидатите за президентската надпревара.

Припомняме, Клинтън ще се бори за номинацията на Демократическата партия, като към момента е смятана за основния фаворит спечелването на номинацията.

Клинтън стана център на скандал преди няколко седмици, когато стана ясно, че е използвала личната си електронна поща за делова кореспонденция по времето, когато оглавяваше Държавния департамент, което е престъпление според американското законодателство.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини