От 7 април изплащат пенсиите заедно с добавката за Великден

Изплащането на априлските пенсии чрез пощенските станции в страната ще започне от 7 април и ще приключи на 20 април.

За Великден пенсионерите ще получат и еднократна допълнителна сума в размер на 40 лева за тези, на които пенсията или сборът от пенсиите, заедно с добавките и компенсациите към тях за месец април 2015 г., е в размер до 286 лева, включително.

 Изплащането на пенсиите ще бъде извършено съобразно изготвен график, който ще бъде предварително обявен във всяка пощенска станция, напомнят от Националния осигурителен институт. Преводите на сумите за априлските пенсии по сметки на пенсионерите, които получават пенсиите си по банков път, ще бъдат извършени на 7-ми април.

 По-рано днес изпълнителният директор на "Български пощи" Деян Дънешки съобщи, че няма да има риск за изплащането на пенсиите за месец април и хората ще получат парите си. Според него в публичното пространство умишлено се води кампания срещу пощите. Пред БНР Дънешки заяви: "В момента има компания, която е избрана по Закона за обществените поръчки с договаряне, без обявление. Временният договор, който сме сключили с фирмата-изпълнител, няма да бъде на стойност повече от 8-10 милиона. На годишна база условията, които сме договорили, ни осигуряват около половин милион икономия. Не може да има обвинение, че работим извън Закона за обществените поръчки, защото тече период на обжалване на основната процедура. Обвиненията срещу нас в медиите са от наши бивши служители". 

Източник: http://presa.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини