За първи път в България - детски спешен кабинет

За първи път в България обособяват детски спешен кабинет.Това ще се случи на територията в Спешна помощ - Дупница. Проектът е на Ротари клуб Дупница и ще бъде реализиран до края на годината.

Да бъде щадена психиката на децата. Това е в основата на идеята. Идеята е децата да не стават свидетели на тежките случай, които попадат в Спешния център обясни Кольо Илиев, президент на Ротари клуб - Дупница.

Всички необходими ремонтни дейности и оборудване ще бъдат осигурени от дупнишките ротарианци. Те очакват подкрепа и от колегите им в страната, които намират идеята за добра и полезна коментира Кольо Илиев. Средствата събрани по време на коледният бал също ще бъдат предоставени за направата на тази стая. Първоначалната идея била да бъде закупена линейка, която да дарят на Спешния център в Дупница, но след проведени разговори станало ясно, че се очаква доставка на нова техника, затова решили да пренасочват средствата към обособяването на стая за децата, на които се налага преглед в Центъра.

По данни на Спешния център за 2014 година са били обслужени 544 деца, от които 250 са настанени за лечение в болница, 58 деца са претърпели битови и транспортни травми.

Източник: дарик

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини