Хиляди купонджии се изсипаха в Канкун (видео)

Пролетта чука на вратата и тийнейджърите от САЩ и Канада се изсипват на тълпи в популярния мексикански курорт Канкун, след като на някои райони във Флорида им писна от пиянските им изпълнения и секс на открито и ги обявиха за нежелани.

Мана Раби от "Ройтерс" разказва как вълната от студенти и колежани не може да бъде спряна дори с предупреждения от правителствата във Вашингтон и Отава за опасност от мексиканската престъпност.

Става дума за изпъстрена с хотели, барове и дискотеки крайбрежна ивица, към която т.нар. spring breakers се насочват за годишното си "поклонение".

"Тук се се забавлявам страхотно с всички", казва Карлос от Флорида. "Всички са в купонджийско настроение, енергията е страхотна!"

Но има и притеснения сред местния бинес, че чужденците може да бъде отблъснати от предупрежденията на САЩ и Канада за убийства, свързани с наркокартелите в тази част на Мексико.

Престъпните мрежи рядко нападат туристи, а и Канкун се нуждае от доларите на туристите, които да компенсират местните икономически проблеми. Въпреки това сигурността в курорта е засилена.

"Охраната е добра, сигурността е ОК. Всички се държат приятно. Настроени са приятелски. И в крайна сметка само това има значение", коментира Лоренцо от Торонто.

Според полицията в района патрулират над 100 униформени.

Те също биха искали най-лошото, което би могло да се случи на настроените за лудешки купон колежани да е... махмурлукът на следващата сутрин.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини