10 цитата за успеха от Уорън Бъфет

Уорън Бъфет знае какво е необходимо, за да си успешен и през годините е имал добрината да сподели част от познанието си със света. Представяме ви 10 убедителни цитата за успеха от един от най-богатите хора на планетата.

1. Бъдете наясно какво вършите

Рискът съществува, тогава, когато не знаете какво правите.

Дали шампионът на покер разчита само на късмета? Уорън Бъфет не мисли така. Той знае, че дори и шансът да е въвлечен, след време уменията надделяват над късмета.

2. Премисляйте нещата

Трябва да прекарвате известно време на ден, в което просто си седите и мислите. Това е необичайно за американския бизнес. Аз чета и мисля и вземам по-малко импулсивни решения, в сравнение с другите хора в бизнеса. Правя го, защото харесвам този начин на живот.

Много бизнесмени вземат импулсивни решения, които понякога се отплащат, но понякога струват всичко. Уорън Бъфет вярва, че при вземането на решение, не само вероятността да успеете, но и вероятността да задържите този успех също трябва да бъде внимателно разгледана.


3. Действайте внимателно

Отнема 20 години да изградиш репутация и 5 минути да я разрушиш. Ако се замислите върху това, ще започнете да правите нещата различно.

Трябва да сте предпазливи, както в живота, така и в бизнеса. Плашещо е, когато си помислите колко бързо може да разрушите репутацията си. Прилагайте изключително внимание във всяко действие, което предпиемате, така като че ли се касае за решение струващо 10 милиона долара.


4. Ако нещата са зле, не ги правете още по-зле

Най-важното нещо, което трябва да направите, когато сте попаднали в дупка е да спрете да копаете.

Когато хората са забъркали каша, те имат навика да я направят дори по-голяма, вместо да поправят нещата. За да сте успешни, трябва да се научите кога, това да не предприемете нищо, е най-добрия вариант.

5. Свържете се с правилните хора

Не можете да постигнете добра сделка с неправилните хора.

И в бизнеса, и в живота няма да успеете, ако не можете да имате доверие на хората, от които успехът ви зависи.

6. Не се доверявайте прекалено

Купувам акции от организации, които са толкова възхитителни, че и идиот може да ги управлява. Защото рано или късно, и това ще се случи.

Дори и да се свържете с правилните хора, някой ден те може да ви изоставят. Разберете, че хубавите неща все някога свършват и се подгответе за падането на завесите.

7. Оценявайте стореното преди вас

Днес някой седи на сянка, защото преди много време някой друг е посадил дърво.

Вашият успех, дори и отчасти, се дължи на други хора. Бъдете благодарни на тези преди вас, които са допринесли за успеха ви.

8. Научене се кога да си тръгнете

Ако попаднете в пробита лодка, усилията, положени за прехвърлянето в нова, биха били по-продуктивни от опитите да закърпите старата.

Успешните хора не залагат на губеща ръка. Те разбират, кога корабът потъва и кога трябва да се качат на нов.

9. Навиците трудно се преодоляват

Оковите на навика са прекалено леки, за да бъдат усетени, докато не станат прекалено тежки, за да бъдат разрушени.

Убедете се, че си създавате добри навици, защото колкото по-отдавна ги имате, толкова по-трудно ще бъде да ги преодолеете.

10. Вярвайте в успеха си, дори когато никой друг не вярва в него

Винаги съм знаел, че ще бъда богат. Не мисля, че някога съм се съмнявал дори за минута.

Трябва да сте уверени, че ще успеете. Може да отнеме повече време да убедите и останалите, но ако продължавате да вярвате в себе си, в крайна сметка ще имате много убедителен аргумент.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини