Как Линдзи Вон се спусна в най-голямата мъгла

Водещата състезателка в скоростните дисциплини Линдзи Вон извади най-лошия късмет сред всички 45 стартирали в супергигантския слалом за комбинация днес.

Стартът закъсня заради мъглата над писта "Марк Жирардели" и когато все пак беше даден, успях да се спуснат само шест състезателки.

Надпреварата беше подновена след пауза от номер 7 Катрин Цетел, а след това дойде ред и на четирикратната носителка на Световната купа Вон.

Точно по време на нейното спускане обаче отново имаше гъста мъгла в средната част на трасето, както потвърждават снимките и разказите на фотографите, които бяха заели позиция да я снимат. "Само при нея апаратът отказа въобще да фокусира", разказа един от тях.

Вон завърши с нетипичното за нея 24-о време с изоставане от 2,57 секунди от лидерката Анна Фенингер.

Въпреки че се оказа най-ощетена от променливите условия в Банско, американката прие спокойно съдбата си. За нея така или иначе състезанието не беше водещо в програмата.

"Спуснах се консервативно. Днес целта ми беше да опозная трасето преди утрешното състезание. За мен то е по-важната част от моята програма. Снегът не беше много хубав. Сигурността на състезателките е на първо място, а днес не беше безопасно", заяви Вон с усмивка.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини