Говорител на Тони Блеър разкри как Путин попарил лидерите на Г20

Аз съм единственият, който има стратегия, а вие сте тактици, казал им той и си излязъл

Политиката на Владимир Путин по издигането авторитета на Русия по цял свят го прави победител в очите на хората, смята Алистър Кембъл, британският журналист, водещ, политически сътрудник и бивш директор на стратегическите комуникации на кабинета на Тони Блеър между 1997 и 2003 г. Кембъл разказва в интервю за CNBC за новата си книга, съобщава БЛИЦ.

"Интересно е, че когато обсъждахме с издателя чии имена трябва да бъдат на корицата на книгата, то на първо място бе Владимир Путин, защото харесва ли му на някого това, или не, но той е победителят", казва Кембъл.

В книгата си той описва история, която станала по време на срещата на Г20 в Брисбейн. Руският лидер тогава не останал на заключителната вечеря и заявил: "Аз съм единственият човек в тази стая, който има стратегия, а всички вие сте тактици". Именно това го откроява сред другите политически дейци, коментира авторът на книгата. "Смятам, че неговата цел и неговата стратегия са да върне руската мощ и руската сила. И той се стреми да отиде колкото се може по-далеч в реализирането им", смята Кембъл.

Според него Ангела Меркел е другият голям политик, който има своя стратегия, а при Барак Обама е била добра предизборната програма, но само това не е достатъчно.

Алистър Кембъл
Източник: Блиц

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини