Четири заплахи за живота си получил Иво Инджев за антируския протест

Четири заплахи за живота си получил в рамките на един ден от различни адреси журналистът Иво Инджев. За това разказа самият той в предаването „Лице в лице“ по bTV. Той посочи, че отдавна получава подобни заплахи, но сега те зачестили, след като публикувал в блога си съобщение за митинг на 21 февруари.

Проявата на 21 февруари цели да даде отпор на всички протести в подкрепа на Русия. Идеята е „да подкрепим пробългарската и прозападната политика“, обясни Инджев. Протестът е против руската агресия, допълни той.

„И се започна. Веднага след това се появи една група във Фейсбук „Да пребием фашистките соросоидни идиоти“, каза журналистът. След това групата била изтрита.

В едната от заплахите човек, наричащ се „другаря Иванов“, пита Инджев кога ще пие чай и намеква, че той може да бъде отровен като Литвиненко. Друг написал в блога му „Убий русофоб, спаси България“. Трети говорел за това, че Инджев трябва да бъде обесен.

„В цялата тази история най-интересно е усещането за безнаказаност“, каза журналистът. Според него, службите ако искат, могат да открият подателите. Той, обаче, не е е подал оплакване в МВР. „Не съм сезирал. Те това искат – да ме изкарат някакъв изплашен, който сега ще се разтрепери. Въпросът е принципен“, заяви той.

„Да се съберат българите, които искат България да бъде това, което е по документи – член на НАТО и ЕС“, призова той за протеста на 21 февруари./

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини