Григор Димитров отстрани Багдатис в тежък петсетов маратон

Григор Димитров трябваше да мине през пет сета и над 3.30 часа игра, за да отстрани кипъреца Маркос Багдатис и да се класира за осминафиналите на Откритото първенство на Австралия.

Поставеният под номер 10 български тенисист изживя редица тежки моменти, беше поставен на ръба от гръцко-кипърската публика и борещия се до последно съперник, но все пак се наложи 4:6, 6:3, 3:6, 6:3, 6:3.

Той ще играе за втора поредна година в този етап на турнира, като чака съперника измежду шотландеца Анди Мъри и Жоао Соуза.

Двамата започнаха мача на изключително високо ниво, а намиращият се на 78-о място в ранглистата Багдатис принуди Димитров да играе близък до най-добрия си тенис.

Кипърският ветеран разчиташе на невероятно точния си първи сервис. Той не успя да вкара само седем начални удара, докато останалите му сервиси бяха мощни и точни. Единият от тях стигна 228 км/ч.

В същото време началният удар на българина куцаше, вкара едва 53% и много често той трябваше да играе на втори сервис. Затова и Багдатис взимаше по-лесно двоите сервис геймове, той загуби само две точки след вкаран първи сервис, а Григор успя да му вземе само три точки при негов начален удар за целия сет.

Българинът два пъти се измъкваше, след като повеждаше с 40:0 и допускаше да се стигне до 40:30. Но при 4:4 той направи и третата си двойна грешка за сета и изостана с 15:40. Това бяха и първите точки за пробив в мача, а Багдатис се възползва от втората от тях, за да пробие. След това нямаше проблеми и с перфектен сервис гейм затвърди пробива и взе сета за 33 минути.

Въпреки ме разликата в резултата дойде само в един момент, чисто статистически кипърецът имаше голямо предимство - 13 срещу 7 печеливши удари и три срещу десет непредизвикани грешки.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини