Мали отказа да приеме тялото на ислямиста Амеди Кулибали

Властите в Мали отказаха да приемат тялото на Амеди Кулибали, застрелял на 9 януари полицайка в парижко предградие, а по-късно убил четирима души в парижки магазин за кашерни храни. Това съобщи френският в. "Паризиен", предаде ТАСС.

По данни на вестника е било предвидено тялото на терориста от малийски произход да бъде доставено в Бамако снощи, но в последния момент властите в африканската държава са отказали да го приемат по неизвестни засега причини и останките са били върнати в парижкия институт по съдебномедицинска експертиза.

Роднините на покойния имат право да поискат погребение от общината Грини, където живеят и където е живял самият той. В подобен случай "теоретично властите не могат да откажат", но по данни на изданието общината не е получавала такова искане.

През 2012 г. впрочем алжирските власти отказаха да разрешат погребение в страната в отговор на запитване от семейството на терориста Мохамед Мера, убил 7 души, включително деца, в Южна Франция. В крайна сметка тялото на Мера бе погребано в мюсюлманско гробище край френския град Тулуза.

А телата на терористите братя Куаши, нападнали на 7 януари редакцията на френския седмичник "Шарли ебдо" и убили 12 души, бяха погребани в градовете, където са живели престъпниците - Женвилие и Реймс. И в двата случая кметовете заявиха, че са били против, но "нямали избор", напомня агенцията.

Източник: dnes.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини