Украйна потвърди за военна операция в Донецк

Говорителят на информационния център на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Андрей Лисенко потвърди информацията, че украинската армия е започнала операция в района на летището в Донецк, съобщи ТАСС. По-рано беше съобщено, че град Горловка е подложен на интензивен обстрел.

Москва не изключва подготвянето на още едно издание на „Бялата книга” за престъпленията в Украйна, ако Киев не прекрати грубите нарушения на примирието в Донбас, заяви пълномощникът по правата на човека на руското министерство на външните работи Константин Долгов.

„Ние следим ситуацията и ако продължат грубите нарушения на примирието, а те за съжаление продължават, в това число със стрелба в Донецк и други населени места, то не изключваме да подготвим още едно издание на „Бялата книга”. Нашата позиция е неизменна, ние регистрираме всички действия и привличаме вниманието на международните организации и обществеността” , заяви Долгов.

Президентът на Украйна Петро Порошенко заяви, че Донбас ще бъде възроден, в реч пред „Марша на единството в памет на жертвите на терора”.

Демонстрацията под надслов „Марш на единството в памет на жертвите на терора”, започна в неделя в парк „Тарас Шевченко” в Киев. Над 10 хиляди души, носещи украински знамена и плакати с надписи на украински и френски езици „Аз съм Волноваха” проведоха шествие по улиците на украинската столица до площад „Независимост”.

Участниците в акцията почетоха с минута мълчание жертвите на трагедията в района на Волноваха от 13 януари, където снаряд удари пътнически автобус, в резултат на което загинаха 13 души, а 16 бяха ранени.

„Ние няма да дадем нито късче от украинската земя. Ще възродим Донбас и ще докажем, че нашата сила е в единството”, заяви Порошенко по време на демонстрацията.

Източник: http://www.24chasa.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Са
    Само питам!
    4 0
    17:43, 18 яну 2015
    А марш за жертвите живи изгорени от Майдановци в Одеса и от сваления Малайзийски самолет кога ще направите ?
  • 2
    Дж
    джо бонано
    3 -3
    18:02, 18 яну 2015
    Не се безпокойте какъв марш ще направим но най напред както каза плевнелиев трябва да носочим нашта армия от 16000 души към москва после следват опустошителни удари и трикольор развят над кремълКостов ще събори звездата той има опит с тая над партийния дом И накрая в голямата кремълска зала тържествен обяд с всички европейски перекендета--ордени медали А украинските ТЕРОРИСТИ от източна украйна ще ги пратим в сибир ако разбира се в това време стоят с вързани ръце
Последни новини