Илия Илиев зарадва две болни кърджалийчета с парични дарения и плюшени играчки

 По 6 200 лева получиха малките Рамадан и Габи от благотворителната коледна кампания под патронажа на областния управител Илия Илиев.Общата събрана сума е 12 400 лева.Кампанията е проведена с партньорството на Регионалния инспекторат по образование, Обединен детски комплекс,читалище „Обединение“. Над сто фирми и държавни институции са направили дарения. Значителна сума е събрана от благотворителен базар, в който са се включили над 20 училища от региона. Само от концерта на Езиковата гимназия са постъпили 2712 лева. Това съобщи пред медиите областния управител Илия Илиев.Той посочи,че благотворителни коледни кампании под патронажа на областния управител се провеждат от 9 години. Само през последните 6 години събраната сума надхвърля 73 000 лева.

Днес губернаторът връчи документи за набраните средства на родителите на болните кърджалийчета. На кратката церемония присъстваха бащата на Рамадан Йълмаз Хасан и майката на Габи-Недялка Георгиева.

Йълмаз Хасан благодари и пожела и следващите кампании да бъдат успешни и повече деца да получат помощ. Майката на Габи сподели,че парите ще отидат за терапевтичен стол и рехабилитация. Само на ден за процедури в София семейството харчи по 50 лева.

Децата получиха като подарък и плюшени мечета.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини