Франция мобилизира 10 000 военни за гарантиране на сигурността в страната

Франция ще мобилизира над 10 000 военни на собствена територия, за да гарантират сигурността след терористичните нападения от миналата седмица, съобщи агенция "Ройтерс", позовавайки се на министъра на отбраната Жан-Ив льо Дриан.

В понеделник той предупреди, че Франция все още е в опасност от нови атаки. От вторник военните ще охраняват "най-деликатните места в страната", отбелязва Би Би Си.

"Заплахите остават и трябва да се защитаваме. Това е вътрешна операция, която ще мобилизира почти толкова военни, колкото имаме и в чужбина", каза Льо Дриан след среща на кабинета.

Вътрешният министър Бернар Казньов заяви, че допълнително около 4700 полицаи ще охраняват всички 717 еврейски училища във Франция.

Казньов отбеляза още, че в неделя, след срещата на вътрешни министри от някои държави на ЕС, е било постигнато споразумение за увеличаване на сътрудничеството помежду им. Той призова за създаването на европейска база данни с имената на пътници със самолети и за борба срещу разпространението на реч на омразата в интернет.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини