Румен Петков: Службите не могат да ни опазят

България няма потенциала да посрещне нова бежанска вълна, смята бившият вътрешен министър
През последните няколко години службите са били подложени на тежки политически вмешателства и натиск, заяви бившият министър на вътрешните работи Румен Петков в предаването „Тази събота” на БТВ. Той изрази съмнение, че те могат да опазят България и да гарантират сигурността на българските граждани.
Според него България няма потенциала да посрещне нова бежанска вълна. „Казвали сме многократно за регистрираните на един адрес 300 имигранти. Кой следи този процес”, попита Петков.
Бившият вътрешен министър смята, че атаките във Франция през последните дни са показали, че няма генерално защитена държава и територия, но допълни, че „силната реакция на гражданското общество, включително българското, е много сериозен показател, че Европа, Азия и Америка могат да се изправят срещу тероризма.
По думите му, след обществото идва ред и на институциите. "Сега и българските институции трябва да започнат много сериозен анализ."
Петков отбеляза, че другият важен момент след атентата във Франция е и това да не се допуска трупането на спекула на една или друга религия или етнос. „Фатална грешка е да се допусне трупането на пошъл дивидент на тази тема в краткосрочен план, който още в средносрочен план ще доведе до катастрофални последици за нацията и държавата”, прогнозира той.

Източник: http://www.faktor.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Wo
    woooo
    1 0
    15:55, 10 яну 2015
    Кой го казва това-един поклонник на алкохола и уринирането в шадървани.Като беше министър не му оставаше време от поркане да поработи.Те и за това го изритаха и комунягите не си го изтраяха.
  • 2
    Жи
    живак
    1 0
    23:03, 10 яну 2015
    Жив катил с бяла якичка.
Последни новини