След празника: 6 пияни деца лежат в „Пирогов”

6 деца на възраст между 12 и 14 години със солидно количество алкохол в кръвта са били приети в „Пирогов” в Новогодишната нощ. Това стана ясно от думите на доц. Асен Балтов, който е началник на първа травматологична клиника в болницата.

През последните 24 часа през болница "Пирогов" са преминали около 1000 пациенти във всички кабинети. Най-натоварено е било в травматологичния кабинет, поради метеорологичната обстановка и бомбичките, които продължават масово да се използват на празниците”, обяви Балтов на пресконференция, съобщи „Фокус”.
В травматологичният кабинет са били приети 35 пациенти за лечение. От тях 8 са с наранявания вследствие на бомбички или взривни вещества. Има един прострелян с газов пистолет в областта на коляното. В болницата е постъпил и прострелян с боен пистолет в областта на подбедрицата.

Две деца под 16- годишна възраст също са приети заради нараняване от бомбички. Те са без сериозни наранявания.

Голяма група пациенти са приети и в токсикологичния кабинет. „За разлика от миналата година, тази имаме 6 деца, приети с между 1 и 2 промила алкохол в кръвта, най-вече между 12-14-годишна възраст след злоупотреба с алкохол”, съобщи още доц. Балтов.

През хирургичният кабинет са преминали 14 пациенти.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини