"Ще спечелим тази война", увери Порошенко украинците

Украинският президент Петро Порошенко увери своите сънародници, че ще спечелят конфликта с проруските сепаратисти в източни региони, предаде Франс прес.

Ще спечелим тази патриотична война... защото справедливостта е на наша страна", обяви Порошенко в новогодишното си обръщение към нацията. Украинският президент определи отминалата 2014 г. като "най-тежката за нас от 70 години", т. е. от Втората световна война.
"Дивият враг посегна на нашия живот, територия, свобода инезависимост", аргументира се той, визирайки ясно Русия. Що се отнася до очакванията за новата година, Порошенко предупреди, че "2015 г. няма да е лесна", но изрази увереност, че "тя ще влезе в историята като годината на началото на дълбоките реформи, които ще ни открият пътя за присъединяване към Европейския съюз".

В разрез с традицията украинският президент, избран по-рано тази година, произнесе първото си новогодишно послание в компанията на петнайсетина души, сред които войници, сражавали се в конфликта в източната част на страната, и активисти от Майдана.

Те запазиха минута мълчание в памет на украинците, военни и цивилни, убити в конфликта на изток - над 4700 души от началото на април.

Източник: http://www.24chasa.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини