Няма следи от изчезналия самолет на ЕърЕйша

Няма разлив на нефт във водите на Tanjung Pandan. Това означава, че днес издирвателната мисия не откри никаква значителна следа от изчезналия полет QZ8501. Другите "подозрителни" обекти, след като бяха проверени, също се оказа, че нямат връзка с изчезналия в събота вечер самолет.

В 20:41 ч местно време операцията все още продължава, защото времето на мястото е благоприятно. На фокус при търсенето бе откриването на петролните петна във водите на Тихия океан. KRI Pattimura провериха директно на мястото и не намериха нищо. Така двете предполагаеми следи, с които започна денят, не доведоха до разкриване на каквото и да е относно изчезването на самолета Еърбъс 320-200 на ЕърЕйша.

Семействата на пасажерите продължават да очакват някакво развитие в кризисния център на летище Джуанда. В 20:38 ч се е появи информация, че центърът ще бъде преместен в хотел JW Marriott. Но някои от семействата на пътници отказали да напуснат летището.

Радарните данни за полет QZ 8501 от Сурабайа за Сингапур го проследяват до водите край Белитунг. След това самолетът изчезва от радара, а последният записан сигнал е в 6:12 на 27 декември. Местоположението е на 127 морски мили от Pangkalan Bun, според последната официална информация от военновъздушните сили на Индонезия.

За последно самолетът Еърбъс 320-200 се е свързал с контролната кула в Джакарта в 6:17 часа  местно време. Пилотът е поискал издигане заради буреносни облаци.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини