Най-старата крушка в света свети от 113 г.

Докато на повечето електрически крушки животът е едва няколко месеца, в пожарна номер 6 в калифорнийския град Ливърмор има крушка, която работи по 24 часа на ден 7 дни в седмицата от 1901 г. досега.

Пожарникарите дори са избрали рождена дата на вечната крушка – 18 юни, и го празнуват всяка година. Все пак има кратки моменти, в които малкото чудо на техниката не е работило, като например при токови аварии и два случая, в които е била премествана.

Веднъж през 1976 г. тя трябвало да бъде закарана в друга пожарна станция, като техниците толкова внимавали да не я счупят, че предпочели да отрежат кабела, на който виси, вместо да я развият от фасонката.

След това я транспортирали с полицейски и пожарникарен ескорт като истинско произведение на изкуството. Цялата процедура отнела 22 минути, след което крушката отново била запалена.

Вторият случай на нарочното й загасяне бил миналата година заради ремонт. Тогава „почивката” й била цели 93 часа, което не е много на фона на 113 години почти непрекъсната работа.

Източник: http://www.novinar.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Жа
    жана
    0 0
    06:26, 26 яну 2015
    И сега могат да се произвеждат такива крушки, но компаниите нямат интерес от това.Както и с много други неща, затова планетата ни е задръстена с боклуци, както и телата ни,и душите ни!Но и това ще се оправи....търпение!


Последни новини