„Златноелечко” официално при малчуганите от "Славейков”

Децата от начален курс на обучение при СОУ „П. Р. Славейков” са възхитената публика при представянето на електронната книга „Новите приключения на Златноелечко” от автора Маргарита Павлова. Издаването на книгата е по проект по програма „Публики” на Национален фонд „Култура”. Проектът е спечелен от Регионалната библиотека „Н. Й. Вапцаров” – Кърджали.
Идеята на представянето на книгата сред децата /от 1 до 13 г./ е потребителите да знаят къде да търсят книгата, къде да я намерят, да знаят, че я ползват безплатно, че може да се принтира като PDF формат напълно легално. Авторката Маргарита Павлова обяснява на децата, че има връзка между двете книги – първата „Приключенията на Златноелечко”, която е говореща и втората. „Новите приключения” е продължение на първата, има нови геройчета, нови приказки и интересни сюжети . Общо в двете книги приказките са 24о. Идеята е да се направи електронна библиотека.
Представянето протича като литературно четене, авторката чете приказките, децата по желание пеят песнички, за да поздравят Маргарита Павлова. Но основното е децата да знаят как да намерят книгата в Интернет. При представянето си правят снимки, по-малките прегръщат авторката и се сгушват в нея, докато чете, щастливи са.
Илюстрациите към електронната книга са дело на дечица от СОУ „Вл. Димитров – Майстора”.
Писателката споделя: „Важното е, че съм щастлива, важното е, че съм сред децата, като им видя очичките, ми е достатъчно да съм щастлива. Те казват винаги истината, ако не им харесва нещо, няма да ми го спестят”.
Първата среща беше с 4 първи класа. Поради големия брой паралелки в най-голямото училище срещите продължават и с другите класове от начален курс на обучение по график.
Книгата е общодостъпна в Интернет и може да бъде намерена на следния линк: http://zlatnoelechko.com/zlatnoelechko2/

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини