Колата, с която изчезнал Петко Сертов, видяна край Петрич?

МВР проверява информация, че на 5 декември около 18 ч. автомобилът, с който изчезна бившият шеф на ДАНС Петко Сертов, е бил в района на град Петрич.
Това съобщи пред журналисти главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, цитиран от БНР и "Фокус".

58-годишният Петко Сертов изчезна именно на 5-ти декември следобяд. Оттогава следите му се губят. Вчера от полицията обявиха, че той шофира чужд лек автомобил "Опел Астра" с регистрационен номер СА 2987 РМ. Светлосивата кола е собственост на 26-годишната Теодора Кондова.

Пред Нова телевизия тя потвърди, че автомобилът е неин, но отказа да даде пояснения. От МВР също отказаха да дадат информация за причините, поради които Сертов кара колата на младата жена.

Сега обаче полицията проверява сигнал, че опелът е бил забелязан в района на град Петрич.

"Това също не е необичайно, защото имаме информация за тази дестинация. Петко Сертов и преди е пътувал в района, към Гърция, където е работел като консултант по определен проект. Може да се направи логично предположение за негово излизане в посока Гърция, но по никакъв начин, докато не открием издирвания и автомобила му, няма да прекратим издирването и работата по случая”, допълни Лазаров.

Главният секретар на МВР съобщи още, че по обяд днес е било осъществено планираното облитане с хеликоптер на „Гранична полиция“, но то не е дало резултат.

„Операцията продължи от 12.30 до 13.30 часа от пътен възел Мухово, язовир Тополница в посока Костенец. Тази операция, за съжаление, не даде резултат. Към настоящия момент, в следствие на облитането, не е забелязан Петко Сертов, а също и колата”, обясни Лазаров.

По-рано работодателят на Сертов и изпълнителен директор на „Обединени енергийни търговци” Ангел Божилов, както и негов приятел - полковник Николай Русатиев, съобщиха, че в деня на изчезването си той е имал тайна среща.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини