Зоя Димитрова: Сертов може да е отвлечен или да е обект на покушение

Петко Сертов може да е отвлечен или да е обект на покушение, според бившата говорителка на агенцията Зоя Димитрова.

По думите й, единственото обнадеждаващо е това, че мобилният му телефон е оставен на масата.

По-рано стана ясно, че МВР работи по версии за отвличане, нещастен случай, самоубийство или напускане на семейството по лични причини.

В предаването на Милен Цветков по Нова телевизия Димитрова коментира, че изчезването му не би могло да е по негово желание, тъй като Сертов човек отговорен пред семейството си. По същата причина тя отхвърли версията за самоубийство. Бившата говорителка на ДАНС допълни, че синът на семейството е студент във Франция и Сертов знае, че съпругата му трудно би се справила сама с издръжката му.

По думите й, при създалата се ситуация, най-вероятно Сертов е „или отвлечен, или човек, който трябва да бъде убит".

Според Димитрова, разпространените в медиите информации, че той е имал заболяване, което би могло да е причина за изчезването му, не отговарят на истината.

В същото предаване членът на управителния съвет на асоциация „Сигурност" Пламен Кръстев потвърди, че Сертов е бил в добра кондиция.

Той заяви, че преди 2 седмици бившият шеф на ДАНС се е срещал „с член на асоциацията" и е изглеждал „много бодър". Според него, това противоречи на разпространената по-рано версия, че Сертов е бил подтиснат и е споделял, че „всичко му е омръзнало".

Същевременно Кръстев коментира, че „всички версии са възможни и по всички версии трябва да се работи".

Той обаче отхвърли възможността Сертов да е оставил мобилните си телефони умишлено, тъй като би могъл да има специална среща, която не е искал да бъде проследена чрез клетките на мобилните оператори. По думите му, Сертов е „разсеян" човек.

Обратната позиция беше застъпена от журналистката Веселина Томова. Според нея, човек с опита на Петко Сертов в спецслужбите би оставил телефона си при подобна специална среща.

Тя заяви, че преди година е разговаряла с него за скандала около делото „Галерия", като поясни, че бившият шеф на ДАНС е бил натопен, за да „изперат биографията" на Владимир Писанчев.

Тя допълни , че по повод на делото Петко Сертов е заявил: „Ако си отворя устата, ще стане страшно."

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини