Наздраве за деня на доброволците

TimeHeroes.org

Днес, 5 декември, е Международният ден на доброволците. Поздравяваме те, ако си такъв, а ако не си - днес е добър ден да станеш. Но защо да бъдеш доброволец?

Доброволците споделят следните причини: най-вече за да помагаш на хора и каузи в нужда, но и защото срещаш нови, близки до теб хора, чувстваш се добре, придобиваш опит, изглежда супер в CV-то ти, което все повече помага при търсене на работа, както и при кандидатстване в чужди университети (ако това те интересува).

"Ако мислите, че часовете, които ще отделите, за да почетете книжки на деца в дом, да дарите кръв или да помогнете в новата библиотека, са подарък за някой друг, с изненада ще установите, че те всъщност са подарък към вас самите", казва Бояна, един от доброволците, намерили своята кауза през TimeHeroes.org.

"Посещението в приюта за кучета ми помогна да преодолея заложения в детството ми страх", споделя Сашо. "Освен, че помага да опознаеш тях, общуването с животни ти разкрива непознати щрихи от собствения ти характер и собствената ти способност да изграждаш връзки. Да не говорим за усещането, когато си направил нещо добро за някой друг".

Според Диана "доброволствайки – усещате по-добре времето си. Буквално усещате, че то се удължава и е по-пълноценно. Освен това, както някъде прочетох и мигновено се съгласих – доброволчеството е секси".

Ако ние трябва да добавим нещо, бихме повторили думите на Севда: "доброволчеството е чудесен начин да се забавляваш и да пробваш нещо ново. TimeHeroes прави процеса по намиране на подходяща кауза толкова лесен, че вече нямаш оправдание.".

Към момента в онлайн платформата за доброволчество TimeHeroes.org те очакват близо 60 актуални инициативи. Можеш да намериш своята мисия, търсейки по време (колко часа можеш да отделиш), място (къде се намираш) и тип (какви каузи те привличат).

Като казахме "тип" - сред мисиите, които можеш да подкрепиш още днес, има такива, свързани с деца, култура и изкуство, възрастни хора, бежаци и мигранти, хора с увреждания, природа, животни, образование, здравеопазване. Каквото пожелаеш.

Ако пък не намираш своята мисия, можеш да я създадеш и да намериш доброволци за нея. Повярвай ни, такива има повече, отколкото очакваш.

Наздраве за теб, доброволецо (или бъдещ доброволецо). Ти правиш средата, в която живеем, по-добра и затова ти благодарим.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини