В Ливан била арестувана бивша съпруга на лидера на ИД

Арестуваната преди повече от 10 дни на ливанско-сирийската граница Саджа Абдул Хамид ад Дулайми е била действително съпруга на лидера на "Ислямска държава".
Ливанският министър на вътрешните работи Нухад Машнук потвърди това, но уточни, че се е разделила с Абу Бакр Ал Багдади, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Министърът поясни, че Саджа се е омъжвала три пъти и Абу Бакр Ал Багдади, лидерът на ИД, е бил вторият й съпруг.

Двамата са били женени само за три месеца преди шест години и после са се разделили.

След арестуването на Саджа имаше противоречиви информации за връзките й с Багдади. Племенни представители казаха, че Багдади имал три съпруги. А вчера иракските власти заявиха, че Саджа е жена на бомбаджия от Южен Ирак.

"Арестуваната от ливанските власти е Саджа Абдул Хамид ад Дулайми, сестра на Омар Абдул Хамид ад Дулайми, който е задържан от властите и е осъден на смърт за участието си в (атаки с взривове)", каза вчера пред Ройтерс говорителят на Министерството на вътрешните работи на Ирак, бригаден генерал Саад Маан.

По думите му Багдади има две жени, но "няма такава съпруга под името Саджа ад Дулайми".

Във вторник ливански медии разкриха, че властите са арестували една от жените и син на лидера на „Ислямска държава" Абу Бакр ал Багдади на ливанската граница със Сирия.

В началото на ноември властите в Багдад потвърдиха, че самият ал Багдади е сред ранените при въздушен удар в Ирак.

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ки
    кико
    0 0
    17:17, 6 дек 2014
    смяна на жени,така е при тях,когато те гони дявола, така става
Последни новини