Украинските власти съобщиха за инцидент в АЕЦ „Запорожие“

Украинският премиер Арсений Яценюк съобщи в сряда за инцидент в атомната електроцентрала "Запорожие" в Югоизточна Украйна и призова министъра на енергетиката на даде пресконференция.

"Разбрах, че е имало инцидент в АЕЦ Запорожие", каза Яценюк и помоли новия министър на енергетиката Владимир Демчишин да изясни как проблемът може да се разреши и какви мерки да се предприемат, за да се нормализират доставките на електричество в Украйна.

Според агенция "Интерфакс" проблемът се е появил в трети блок, в реактор с мощност 1000 мегавата. В резултат на проблема, за който не се дават подробности, се стигнало до недостиг на произведено електричество, а оттук и до влошаване на енергийната криза в страната.

"Интерфакс" твърди, че блокът се очакваше да бъде пуснат отново на 5 декември. На първи декември той беше спрян заради планов ремонт, съобщава РИА "Новости". При обявяването на плановия ремонт държавното енергийно предприятие "Енергоатом" заяви, че не е имало нарушения на нормите за безопасност. Радиационният фон в района на АЕЦ "Запорожие" също е бил без изменения.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ст
    Стенка Разин
    6 0
    14:09, 3 дек 2014
    Тия ИДИОТИ - порошенковците - и самолета на Малайзия свалиха,и собственият си народ избиха,и строителството на Южен поток спряха, сега за да постигнат на ината си и авария в АЕЦ ще направят, да ни заразят с радиоактивност! Цяла Европа се чуди какво да ги прави!
Последни новини