Москов: Няма две коалиции в Реформаторския блок

„Не бих говорил за две коалиции в Реформаторския блок, по-скоро за две тенденции. Това, което се каза вчера на Националното събрание на ДСБ, беше, че в този му вид Реформаторският блок е изчерпал задачата си. Това породи много основателни притеснения и въпроси. Но верността на това твърдение зависи от поставените от нас цели”. Това заяви пред Нова телевизия здравният министър Петър Москов по повод думите на Радан Кънев на вчерашното събрание на реформаторите.

Той обясни, че целта на Реформаторския блок не е била просто отломките от синята политическа традиция да си осигурят преминаване на бариерата в парламента и при възможност да участват във властта. Това по думите му е само първа стъпка към консолидация и единност.

„Ако целта е била едни малки, разбити организационно, структурно и идейно политически партии, отломки от синята политическа традиция да се съберат, да влязат в парламента и при възможност да участват във властта, то тогава целта на Реформаторския блок е постигната и този му характер и вид може да продължава”, обяви Москов.

Той посочи като вариант за развитие на Реформаторския блок оформянето на нова партия в рамките на коалицията, заедно с другите съществуващи коалиционни партии.

„Една нова партия в Реформаторския блок би могла да задава темпото и да бъде коректив, за да не се случват такива неща. Но всичко това са стъпки, които водят до организационно и идейно централизиране. Федерацията е част от общото и функция на единно ръководство, общо лидерство и общи правила на взимане на решения, валидирани от всички, а не целите на някаква отделна част от блока, дори те да са много смислени“, допълни министър Москов.

Източник: http://www.24chasa.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини